Οι συνταγές που προτείνουμε , έχουν ως βασικό υλικό το κρέας !
Ανανεώνονται και εμπλουτίζονται εβδομαδιαίως με βάση την ποιότητα και διαθεσιμότητα των προϊόντων που διαθέτουμε .
Καλή σας όρεξη !!!
Ανανεώνονται και εμπλουτίζονται εβδομαδιαίως με βάση την ποιότητα και διαθεσιμότητα των προϊόντων που διαθέτουμε .
Καλή σας όρεξη !!!
Στην Ελλάδα λένε κάποιοι ότι τα Χριστούγεννα τρώμε κατά παράδοση ψητό χοιρινό, αν και η ψητή γαλοπούλα είναι εξίσου παραδοσιακό πιάτο. Και μάλιστα η καλά ψημένη γαλοπούλα μπορεί να απογειώσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Αρκεί να έχετε τη σωστή συνταγή. Αυτή εδώ ειναι μια πολύ απλή συνταγή για να μαγειρέψετε μια γευστικότατη γαλοπούλα χωρίς πολύπλοκη γέμιση αλλά με μπέικον, κάστανα και δαμάσκηνα στη γάστρα. Με το συνδυασμό αυτό, η γεύση της γαλοπούλας θα είναι μοναδική, γλυκιά και αλμυρή ταυτόχρονα. Τα κάστανα μπορείτε να τα βρείτε προβρασμένα από σούπερ μάρκετ.
Καλή σας όρεξη!
Ας δούμε μια σχετικά απλή συνταγή για να φτιάξετε ρολό από χοιρινό ψαρονέφρι με γέμιση από δαμάσκηνα. Είναι πολύ νόστιμο και μαγειρεύεται σε μιάμιση ωρίτσα στην κατσαρόλα. Μην σας φοβίζει, θα έχετε ένα γλυκό-αλμυρό αποτέλεσμα.
Καταρχήν ανοίγετε τα φιλέτα ψαρονέφρι στα δύο με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Τοποθετείτε ανάμεσα από πέντε δαμάσκηνα.
Κλείνετε το κάθε ψαρονέφρι και το δένετε με τον σπάγγο.
Σε μια βαθιά και καλή κατσαρόλα, λυώνετε σιγά σιγά 1 κουταλιά βούτυρο.
Βάζετε το ψαρονέφρι στην κατσαρόλα και το τσιγαρίζετε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Προσθέτετε το κομμένο κρεμμύδι, τον κύβο του ζωμού και το λευκό κρασί.
Αφήνετε λίγο τα υλικά να πάρουν μια γρήγορη βράση σε σχετικά δυνατή φωτιά. Θέλουμε να απορροφήσουν τα αρώματα!
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Μην ξεχάστε να γυρίζετε και να ξαναγυρίζετε απαλά το ψαρονέφρι, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Τέλος, προσθέτετε ένα ποτήρι νερό και κλείνετε την κατσαρόλα. Αφήνετε το ψαρονέφρι να σιγοβράσει για μιάμιση ώρα συνολικά
Στη μία ώρα μπορείτε να ρίξετε μέσα και λίγες πατάτες, αν θέλετε. Αν σας έχουν περισσέψει μερικά δαμάσκηνα, μπορείτε να τα ρίξετε κι αυτά μέσα στην κατσαρόλα.
Προσέξτε όμως τα υγρά του φαγητού. Δεν πρέπει να είναι ξερό, ούτε να πλέει μέσα στο νερό.
Στο τέλος θα έχετε ένα πολύ νόστιμο και πλήρες πιάτο ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και πατάτες που μπορείτε να συνοδεύσετε με πράσινη σαλάτα.
Συμβουλή: Αντί να βάλετε πατάτες στην κατσαρόλα, μπορείτε να κάνετε έναν πουρέ γλυκοπατάτας, μια ακόμη απόλαυση!
Επίσης, μπορείτε να βάλετε όσα δαμάσκηνα θέλετε, ανάλογα με τα γούστα σας.
Το στιφάδο είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που χαρακτηρίζεται από τα κρεμμυδάκια και τη γλύκα που δίνουν στο φαγητό. Το τυπικότερο στιφάδο είναι φυσικά με κουνέλι. Αυτή εδώ η συνταγή για κουνέλι στιφάδοείναι ότι πρέπει για να απολαύσετε γευστικό φαγητό ένα Σάββατο ή μια Κυριακή με την οικογένεια…
Αρχικά, πλένετε καλά το κουνέλι και το κόβετε σε μερίδες.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι με το κουνέλι για 5-6 λεπτά. Μετά σβήνετε με το κρασί.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από μύλο, ένα φλυτζάνι τσαγιού νερό, δάφνη, τα
γαρύφαλλα, ένα μπαστούνι κανέλα, μπαχάρι, σκόρδο και αλατοπίπερο.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κουνέλι να σιγοψηθεί για μια ώρα.
Παράλληλα, καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμυδάκια και τα χαράζετε σταυρωτά στη ρίζα τους.
Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια στο κουνέλι στιφάδο και συνεχίζετε το ψήσιμο για μια ώρα περίπου.
Καλή όρεξη!